top of page
Search

Jak se starat o své nové tetování?

tetování bude vypadat po dlouhá léta skvěle, pokud mu dáte péči.


1) VEŠKERÉ ÚKONY PÉČE PROVÁDÍME S PEČLIVĚ UMYTÍMI RUKAMI, PŘÍPADNÁ DESINFEKCE RUKOU V PRVNÍCH 10 DNECH NENÍ VŮBEC OD VĚCI!






Prvních pár dnů 4-5 dnů

Právě jste odešli z tetovacího studia: Pokud jste odeěli z JDantier Creative máte situaci lehčí, tetování máte nabalzamované, desinfikované, překryté speciální folii, které se příznačně říká: "second skin" Jediným vaším úkolem je si folii nesprchovat přímým proudem (aby se Vám nesvlékla) a za 4-5 si folii sundat. Pod folii může být vyteklý přebytek barvy a plazmy popřípadě trošku krve, proto je normální i zápach tělních tekutin. Tetování bude vypadat pod folii rozpité, nezoufejte! je to jen efekt folie a přebytečné barvy.

Pak už je to stejné pro Vás i pro druhé. Musíme mazat.


První 2 týdny

  • Po sundání folie, (občas jde ztuha). Omyjeme čerstvé tetování pomocí zpěněného desinfekčního mýdla, tetování nevystavujeme přímému proudu vody (nevymýváme pomocí proudu vody) Nesmíme do vody - ve smyslu koupání! ( Tetování je cca 10-14 dnů otevřená rána, vodou si snadno zavlečeme infekci)

  • Hygienu a očistu těla provádíme ve sprše, tetování nevystavujeme přímému proudu vody max si opláchneme okolí tetování. Po sprše si pomocí čistých rukou tetování umyjeme pomocí desinfekčního mýdla a utřeme do čisté papírové utěrky (tuto přísnost bychom měli dodržovat hlavně prvních 10 dnů)

Tetování mažeme pomocí krému, který jsme dostali ve studiu a to 3-4 denně, jen velice tenkou vrstvou, aby vzniknul film na povrchu kůže, který za prvé tetování vyživuje, za druhé tvoří bariérovou ochranu proti vniknutí infekce.


Tetování v létě


Pokud odcházíte z JDantier Creative máte situaci jednoduší: tetování máte překryté UV folii, která Vám brání podráždění tetování, vlivem slunečního záření po dobu, kdy je to nejdůležitější - prvních 5 dnů, na další období a to je období "zcelení",které trvá 14 - 21 dnů, máte k zakoupení speciální sprej s UV 50 faktorem a hojivými prostředky.


Tetování a slunce:

tetování si musíte prvních 5-10 dnů chránit bezpodmínečně! (nejlépe folii s UV faktorem, klasický second skin nestačí! ) prvních 21 dnů být obezřetní, mazat se krémem s vysokým faktorem minimálně 30, prvních 10 dnů doporučujeme sprej od nás. ( za prvé má UV faktor 50, za druhé na rozdíl od opalovacích krémů má i hojivou funkci, za 3 není drahý protože je ho jen malé množství přesně na 10 -14 dnů péče)


Tetování a veřejné koupaliště

Ano jistě budete vypadat skvěle s tím novým tetováním! Po dobu "zcelení" - 14-21 dnů na veřejné koupaliště, ale nechoďte, riziko zavlečení infekce a komplikací je obrovské!


Dlouhodobá péče

málo kdo ví, že tetování sebou nese nějakou péči, pokud chcete, aby tetování vypadalo po dlouhou dobu skvěle, Je to ochrana před UV světlem, které hlavně u barevných tetování způsobuje jejich blednutí, pak je to mazání tetování a pokožky krémem, který zpomaluje stárnutí pokožky a tím zachovává i Vaše tetování, za které jste nechali nemalé peníze.






5 views0 comments
bottom of page